Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Kampanj -33%
TILL 11/9
Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Kolstålspanna Muurikka PRO 30 cm

Reducerat pris 299 kr
Ej i lager
449 kr
Du sparar 150 kr
Artikelnummer
54090030
  • Beställningsvara Skickas normalt inom 2-4 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer 54090030
EAN 6416575409003
Varumärke Muurikka
Vikt 1.510500
Bredd 30 cm
Materialinfo Kolstål

Muurikka PRO kolfiberstålpanna 30 cm

  • För grill, öppen spis och kök
  • Lämplig för alla hälltyper i köket, även för ugn
  • Tack vare pannans basstruktur kommer det inte att ske någon förändring i basen under uppvärmning
  • Kolstålet har ingen beläggning som skulle slitna
  • En långlivad panna med korrekt användning och vård
  • Non-stick egenskaper blir bättre med användning
  • Pannan är utmärkt lämpad för att bryna med smör och olja, vilket ger maten en utsökt smak och krispig sear
  • Levereras med silikonhandtagskydd
  • Toppdiameter 30 cm, panndiameter 24,5 cm
  • Läs bruksanvisningen noggrant före användning

Muurikka PRO Carbon Steel Pan är lämplig för användning på grill, öppen spis och ugn. Pannan motstår hög värme och användning. Pannans basstruktur säkerställer att oljan sprids jämnare över pannans botten.

Metallredskap kan användas med pannan. PFOA / PTFE-fritt material, kärlet har ingen beläggning som skulle slitas av. Med bra skötsel och insmörjning får pannans yta en naturlig non-stick-yta, vilket minskar vårdbehovet och förbättrar non-stick-egenskaperna. Handtagsskyddet av silikon får inte sättas i ugnen.

Panelmaterialet är kolstål. Ingen beläggning har använts i pannan. Den svarta ytan på pannan är därför inte något material som läggs till pannan, utan det järnoxidskikt som skapats under tillverkningsprocessen, inte en beläggning. Det är avsett att skydda pannan från rost och göra det lättare att ta i bruk. Eftersom kokkärlet inte är rostfritt är det viktigt att noggrant följa instruktionerna för användning och underhåll. När försmorningen har försvunnit från ytan kan pannans färg ändras och pannan bör smörjas och behandlas med fett. Korrekt behandling förbättrar stekningsegenskaperna (non-stick) och skyddar pannan från rost. Kokkärlet motstår värme, men inte chockliknande uppvärmning, så du måste vara måttlig vid uppvärmning. Metallredskap kan användas med pannan. Används och underhålls pannan ordentligt har den lång livslängd.

Före första användning
Tvätta pannan för hand med varmt vatten och milt diskmedel, torka omedelbart. En försmörjning har applicerats på pannans yta, så det är inte absolut nödvändigt att smörja den omedelbart när den tas i bruk.

Hur man använder pannan
Pannan motstår värme, men inte chockliknande uppvärmning (vilket kan få basen att bli konkav), så du måste vara måttlig vid uppvärmning. Kärlet bör inte värmas helt tomt; Du kan till exempel lägga till en droppe vatten under uppvärmningstiden. Om pannan tydligt överhettas kanske den snedställda kroppen inte återgår till sin ursprungliga form. För att förhindra skevhet bör du också undvika att sätta en het panna i kallt vatten. En kolstålspanna är till exempel gjord av ett tunnare material än gjutjärn och värms upp mycket snabbt även med mild värme (ta hänsyn till detta särskilt när du använder en induktionshäll).

Använd alltid fett för stekning. Särskilt tidigt, använd mycket fett vid stekning; Du kan senare använda mindre fett när pannan har blivit insmord. När du steker mat med högt proteininnehåll, som ägg eller vit fisk, bör du vara särskilt försiktig och sänka temperaturen generöst. Låt ingredienserna steka ordentligt; flytta inte maten hela tiden. På så sätt kan du förhindra att maten fastnar i pannan.

Efter användning
Tvätta pannan för hand med varmt vatten, helst omedelbart efter användning; på det här sättet försvinner fläckar bäst. Använd inte ens milda diskmedel eftersom de tar bort fettytan som bildas på pannan. Det enklaste sättet att rengöra pannan är att koka vatten i den direkt efter tillagningen. På så sätt kommer mat som fastnat i pannan utan ansträngning lossna och pannan kan enkelt rengöras genom att torka av den med t.ex. en pappershandduk. Tvätta inte i diskmaskin. Lämna inte pannan blöt i vatten; den är inte gjord av rostfritt stål. Låt inte pannan torka utomhus; torka den genast så att den inte rostar. Det är inte farligt om den svarta ytan försvinner över tid och användning; du kan återställa den svarta ytan genom att smörja pannan igen. Smörj pannan med t.ex. Muurikka Silava Stekfett eller rapsolja.

Smörjning
Smörjningen måste förnyas när det skadas eller har tvättats av. Fettskivan som bildas på pannans yta skyddar pannan från rost och förbättrar dess stekegenskaper.

Värm pannan på spisen med försiktighet. Applicera ett tunt lager Muurikka Silava stekfett eller rapsolja över hela pannans yta. Fettet ska absorberas jämnt i pannans yta. Det bör inte vara för mycket fett, annars kommer det att brinna på pannans yta som en ojämn massa och inte absorberas. Låt fettet agera, medan pannan börjar ryka lätt.

När pannan smörjs börjar pannans yta bli mörkare, särskilt vid platser där den ursprungliga svarta ytan är sliten. Smörjningen är klara när fettet har "torkat bort" från pannans yta och det är inte längre ryker. Du bör flytta pannan för att säkerställa ett jämnt resultat. Låt pannan svalna ordentligt efter smörjning. Du kan upprepa smörjningen så många gånger du vill.

När den ursprungliga svarta ytan är sliten och pannan smörjs senare är fläckar normala. Pannans stekegenskaper förbättras vid användning när den smörjs om och om igen och ytan blir patina. En smord och välskött panna ser brunaktig ut och ytan känns tydligt fet och slät.

Garanti
Produktgarantin täcker defekter i utförande och material. Garantin täcker inte skador orsakade av slutanvändaren, rost eller fel orsakade av försummelse av vård och underhåll.

Vanliga frågor
Problem : Pannan är rostig. Om pannan är rostig, skrubba av rost med t.ex. tvålstålull och smörj den enligt beskrivningen ovan direkt efter rostborttagning.
Problem : Mat fastnard. Om maten fastnar i pannan, använd mer fett vid tillagningen. Undvik att vrida maten hela tiden under tillagningen och sänk tillagningstemperaturen, om det behövs.
Problem: Den svarta ytan lossnar. Det är inte farligt om den svarta ytan försvinner över tid och användning. Du kan återställa den svarta ytan genom att smörja pannan igen.

Specifikationer

  • Material: kolstål
  • Toppdiameter: 30 cm
  • Basdiameter: 24,5 cm
  • Godsvikt: 1,59 kg