Bokashiströ Agriton Bokashi 1kg
- Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
- 30 dagars öppet köp
SPECIFIKATIONER
Artikelnummer | AG-302 |
---|---|
Tillverkarens Art.nr | 302 |
EAN | 8717677725403 |
Varumärke | Agriton |
Garanti | 1 år |
Vikt | 38.000000 |
Höjd | 5 cm |
Längd | 38 cm |
Bredd | 24 cm |
Material | Plast |
Färg | Brun |
Gör näringsrik jord och växtnäring av ditt matavfall
- Original EM
- Fri från pyralider
- Tillåten att använda i KRAV-certifierad och ekologisk odling
Bokashiströ är vetekli förädlat med effektiva mikroorganismer (EM®). Används för att fermentera matrester och annat organiskt avfall i hink med lock. Kan även användas i trädgården för att revitalisera buskar och träd samt vid nyplanteringar. Tillåten att användas i KRAV-certifierad & ekologisk odling.
Produktvideo: https://youtu.be/OuggMe0Y-bI?t=1
EM® är helt fritt från GMO-förändrade mikrober och består av noggrant utvalda jordmikrober som producerats i labbmiljö med höga reningskrav. Bokashiströ av certifierat original EM®.
Vad gör Bokashi
- Stimulerar mikrolivet i jorden
- Förbättrar växters rotutveckling, groning, fruktsättning och mognad
- Stärker växtens försvar och härdighet
- Fotosyntesbakterierna fixerar både kväve och koldioxid
- Har förmågan att under längre tid bygga upp biomassan i jorden och binda klimatgaser
- Som jordförbättringsmedel. Påskyndar mineraliseringen, humifieringen och frigör näring till växterna
- Vid nyplantering genom att blanda ut bokashiströet i jorden.
- För att ympa in en god mikroflora i anläggningsjord. Viktigt att blanda naturlig jord med köpejorden.
- Kan även användas i traditionell kompost för att påskynda nedbrytningen.
- Fermentation av matrester och annat organiskt avfall i hink med lock.
Dosering
- Revitalisera äldre buskar & träd. Sprid ca 1 L per m2 under växterna och mylla ned ytligt.
- Vid nyplantering. Blanda ut bokashiströ i jorden, ca 2 dl per 10 liter jord.
- I kompostering läggs ett skikt av bokashiströ över matavfallet och bidrar då till en luktfri och effektiv kompostering.
- Fermentation i hink: ca 1-2 matskedar per liter mat.
Innehåll
EM®. vetekli, aktiva mikroberna: fotosyntesbakterier: Rhodopseudomonas palustris, Rhodospirillum rubrum. Mjölksyrebakterier: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus casei och jästsvampen: Saccharomyecs cerevisiae.
Original EM•1® mikroorganismer från EMRO (www.emrojapan.com). Bokashiströ av certifierat original EM®
Förvaring
Förvara påsen mörkt och i lufttät förpackning/låda så håller den minst 1 år.
När påsen är öppnad, använd en klämma eller förslut påsen på annat sätt så att den förblir så lufttät som möjligt.