Vissa anser att en rök är svår att använda och bara är till för professionella kockar. Det långt i från sant. Faktum är att de är enkla att använda och maten blir fantastiskt god. Alltifrån grönsaker, till kött och såser kan tillagas i en rök.
Utbud av Rökgrillar & Röka... Visa mer
Vissa anser att en rök är svår att använda och bara är till för professionella kockar. Det långt i från sant. Faktum är att de är enkla att använda och maten blir fantastiskt god. Alltifrån grönsaker, till kött och såser kan tillagas i en rök.
Att välja rätt rök kan vara svårt då det finns flera olika modeller, märken och storlekar. Vi hjälper dig på traven genom att beskriva de olika sorterna här:
Kulformad rökgrill
De kan också kallas för bullet-smokers vilket är den engelska benämningen på en kulformad rökgrill. Namnet är logiskt eftersom den är formad som en kula. Rökgrillen innehåller flera innovativa funktioner, vilket gör den enkel att använda samtidigt som man även kan tillämpa mer avancerade tekniker om så önskas. En rök som uppfyller fler funktioner helt enkelt. Vissa modeller fungerar även som en grill.
Kamado grill
Kamado grillar är stora äggformade rökgrillar tillverkade av keramik. De är välisolerade vilket gör att rökningen kan ske under hög temperatur samtidigt som röken håller en jämn temperatur även i kallt väder. Passar till all sorts rökning!
Elrök En elgrill är väldigt enkel i sin användning och kräver inte långa förberedelser. Elrökarna är ofta lätta och kan flyttas enkelt. Genom elektriska spolar blir röken snabbt blir varm och redo för att användas. Närdu ska röka fisk eller grönsaker är en elrök ett väldigt bra alternativ.
Bland tillbehören finner du flera olika rökspån, röktuber och mycket mer.