Rökspån Weber
- Beställningsvara Skickas normalt inom 10-15 vardagar
- 30 dagars öppet köp
SPECIFIKATIONER
Artikelnummer | 17614 |
---|---|
Vikt | 0.475000 |
EAN | 077924039416 |
Varumärke | Weber |
Färg | Trä |
Rökspån från Weber
Träspån av bok för kallrökning av bacon, korv, fisk och ost. Brinntid på 8–10 timmar.
0,5 kg Rökspån av 100 % bokträ (FSC-certifierat) Medelstark till kraftig rökarom
En del anser att kallrökning är en konst som kräver specialkunskaper, massor av tid och attiraljer i långa banor. Men faktum är att nästan alla Webergrillar kan användas till kallrökning. Och visst tar det tid, men å andra sidan klarar sig ju maten på egen hand under rökningen. Före kallrökning ska köttet normalt saltas och torkas. Sedan röker man det vid 20–25 grader i upp till flera dagar. Tiden beror på råvaran.
Använd Webers smarta kallrökningsenhet, så förbränns rökspånet jämnt och effektivt under 8–10 timmar – utan folie eller sprit. Använd gärna en stormtändare när du ska tända rökspånet, för normalt krävs det en rejäl låga för att det ska börja pyra.
• 0,5 kg
• Medelstark till kraftig arom
• Rökspån av 100 % bokträ (FSC-certifierat)
För kallrökning i kol-, gasol- eller elgrill
• Kan användas i Weber röskspånsenhet eller i röklådan
Bokträ passar särskilt bra till att röka fläskkött och fågel
• Ger en baconaktig smak som många känner igen från salami
• Förpackningen kan stängas med en blixtlåsförslutning, vilket gör det enkelt att skydda spånet från fukt
•
En påse på 0,5 kg räcker till flera rökäventyr
Tekniska Specifikationer
Mått på kartongen: cm H x cm W x cm D
-
Lämpligt för kallrökning av skinka, korv, fisk och ost
-
Brinntid 8–10 timmar
-
Används helst tillsammans med kallrökningsenheten