Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Bockhornsklöverfrön Sproutly Ekologisk 160g

70 kr
Ej i lager
Artikelnummer
SP-103
  • Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer SP-103
EAN 7350119200253
Varumärke Sproutly
Vikt 0.040000

Ekologiska bockhornsklöverfrön från Italien

Bockhornsklöverfrön är en av ingredienserna i kryddblandningen curry. Genom att använda bockhornsklöverfrön i en groddblandning kan det ge en härlig curryaktig smak för den som gillar det. Det är en ört som används som krydda i bland annat persisk, indisk och thailändsk matlagning.

Såhär odlar du med bockhornsklöver
Bockhornsklöverfrön odlas som groddar.
Ju längre den tillåts gro, desto beskare smak får den. Låt därför inte bockhornsklövergroddar får en svans som är längre än 2 cm.

Groddar
Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott
Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta, i jord eller på hushållspapper.

Bladsallad
Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av över lägsta bladparet.

Användningsområden
Bockhornsklöverfrön kan man göra otroligt mycket med. Vi brukar ha dem i olika raw currysåser. Precis som för alla frön blir de som allra nyttigast när de groddas! Prova att blanda bockhornsklöverfrön med mungbönor och linser och grodda i 3 dagar.

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli