Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Vetefrön Dinkel Sproutly Ekologisk 500g

48 kr
Ej i lager
Artikelnummer
SP-115
  • Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer SP-115
EAN 7350119200192
Varumärke Sproutly

Ekologiska vetefrön från Sverige

 

Dessa svenska vetekorn är speciellt utvalda för att passa för odling av groddar eller gräs. De är behandlade mot mögelsporer och har väldigt bra grobarhet. Vetegräs går att lägga direkt i mixer, pressa i vetegräspress eller torka och göra eget pulver på. Vetegräsjuce serveras på nästan alla hälsohem runt om i världen.

Såhär odlar du med vetefrön
Vetekorn odlas som groddar eller gräs.

Groddar
Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott/gräs
Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

Bladsallad
Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av över lägsta bladparet.

Användningsområden
Baka bröd eller gör gröt på dina vetegroddar. Pressa vetegräsjuice i vetegräspress eller lägg gräset som det är i smoothi.

Fermentera vetegroddar
Vetegroddar går att fermentera genom att, efter groddning, ligga i en skål med vatten och 1 tsk honung per liter vatten. Detta står i 3 dagar och förflyttas sedan till kylskåp. Vätskan går att dricka och groddarna går att ha i gröt eller baka bröd på. Denna dryck heter Rejuvelac.

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli