Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Gröna ärtor Sproutly Ekologisk 500g

46 kr
Ej i lager
Artikelnummer
SP-117
  • Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer SP-117
EAN 7350119200215
Varumärke Sproutly

Ekologiska gröna ärtor från Italien

Gröna ärtor är perfekta för både grodd- och skottodling. Färdiga ärtskott finns att köpa i nästan varje svensk matbutik men det är lätt och roligare att odla dom själv. Räkna med en väntetid på ungefär en vecka men med lite tålamod kommer du lyckas med en fina och smakrika skott som brukar vara poppis hos alla i familjen.

Såhär odlar du med gröna ärtor
Gröna ärtor kan både odlas som groddar och skott.

Groddar
Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott
Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

Bladsallad
Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av över lägsta bladparet.

Användningsområden
Klipp ner skotten till mindre bitar och ha i sallader eller äta dem precis som de är. De är snygga att toppa maträtten eller din soppa med. Groddade ärtor blir istället en matigare bas i sallader och vegetabiliska biffar.


Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli