GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!
Tillbehör Pizzaugnar
I vår kategori tillbehör pizzaugnar hittar du alla redskap du behöver för att underlätta vägen till den perfekta pizzan.
Det finns oändligt många tillbehör till pizzaugnar, vi har gjort en lista med de några av de vanliga tillbehören
PizzaspadeEn pizzaspade finns både med långt och kortare handtag beroende på hur långt du vill stå från värmen och... Visa mer
I vår kategori tillbehör pizzaugnar hittar du alla redskap du behöver för att underlätta vägen till den perfekta pizzan.
Det finns oändligt många tillbehör till pizzaugnar, vi har gjort en lista med de några av de vanliga tillbehören
Pizzaspade En pizzaspade finns både med långt och kortare handtag beroende på hur långt du vill stå från värmen och hur mycket plats du har. Vi rekommenderar en kortare pizzaspade om du har mindre utrymme att röra dig över. Pizzaspaden har en bred platta på ena änden som gör det enkelt sätta in och ta ut pizzan ur ugnen.
Degskrapa Degskrapan används ofta för att hjälpa till att hantera degen när den ska delas upp eller vikas ihop. När du tillagar din pizza så underlättar degskrapan när degen ska flyttas till och från bakbordet.
Jäsningstråg Jäsningstråget är utformat för att ge degen den rätta formen och klimatet som den behöver för att växa och jäsa under jäsningen.
Överdrag Pizzaugnar är inte lämpmade för att stå ute i väder och vind, där gör ett överdrag underverk. Det gör att pizzaugnen inte slits på samma sätt som den hade gjort om den hade stått ute utan överdrag.
Pizzasten En pizzasten är en platta eller rund sten som placeras i pizzaugnen. Det hjälper till att ge pizzan en krispig botten genom att absorbera fukt och jämna ut värmen.
Att tänka på, värm inte pizzastenen för snabbt eller till en för hög temperatur då riskerar den att spricka.
Baka pizza i en vanlig ugn hemma
Det gör du genom att ha en pizzasten som du finner i denna kategori. Vi rekommenderar att följa dessa steg:
Sätt ugnen på den högsta temperaturen (vanligtvis mellan 220-250 grader) och vänta tills den är varm.
Rulla ut din färdiglagade deg till önskad storlek och tjocklek.
Lägg på din valda fyllning och toppings. Var noga med att inte lägga för mycket fyllning eftersom det kan göra att pizzan blir för mjuk.
Lägg den på pizzastenen som är strödd med mjöl för att undvika att degen fastnar. Här hjälper en pizzaspade.
Placera pizzan i mitten av ugnen och baka i ca 8-12 minuter eller tills botten, ovansidan och kanterna är gyllene.
Ta ut pizzan från ugnen och skär den upp med en pizzaskärare eller kniv. Servera och njut!