Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Alfalfafrön Sproutly Ekologisk 180g

88 kr
Ej i lager
Artikelnummer
SP-101
  • Weblager Skickas normalt inom 0-2 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer SP-101
EAN 7350119200017
Varumärke Sproutly
Vikt 0.040000

Ekologiska Alfalfafrön från Sproutly

Alfalfagroddar har en frisk och krispig smak. Namnet kommer från arabiskan och betyder "Far till alla Livsmedel". Minst två dygns bevattning är nyckeln som öppnar upp kistan och låter oss ta del av groddens hälsosamma egenskaper. Alfalfafrön är det vanligaste fröet för groddodling, det är väldigt enkelt att grodda och passar till all sorts mat! Att blanda alfalfafrön med grönkål, rödkål, broccoli, senap, bockhornsklöver, raps, mungbönor, linser eller rädisfrön ger ett smakrikare resultat!

När frön, baljväxter eller sädesslag kommer i kontakt med vatten aktiveras de och antinutrienterna minskar drastiskt. En antinutrient är ett ämne som kan vara skadligt för vår tarm och binder till sig mineraler och proteiner så att kroppen får svårt att tillgodogöra sig dem. När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar:

  • Proteiner, kolhydrater och fetter omvandlas till mer lättsmälta föreningar.
  • Kolhydraterna används som energi för fröet att gro. Av denna anledning innehåller groddar mindre kolhydrater.
  • Enzymer bildas i höga mängder för att påskynda tillväxten av grodden. Enzymer hjälper bland annat människan med ämnesomsättningen.
  • Antioxidanter ökar markant för att skydda den nyblivna grodden mot bland annat insekter. De blir som en sorts ersättning för det tidigare hårda skalet. För människan hjälper bland annat antioxidanter till med att oskadliggöra fria syreradikaler.
  • Man ser ofta en radikal ökning av fytonäringsämnen när frö övergår till grodd (de spännande och ibland lite hemliga näringsämnena)
  • Alfalfagroddar och sojabönor benämns i många studier och artiklar innehålla det omtalade ämnet fytoöstrogen.

Användning
Groddade Alfalfafrön har en väldigt neutral och frisk smak med en krispig konsistens. Därför passar den perfekt till en rätt som behöver friskna till i smaken. Exempel på en sådan rätt skulle vara en kryddad och genomkokt gryta. Mackor och smoothies är också ett känt användningsområde för alfalfagrodden. Tycker du om alfalfagroddar kan du praktiskt taget äta dem till nästan vad som helst.

  • Rengöring: Rengör dina frön noga innan du groddar dem.
  • Dosering: 1-2 msk per odlingstillfälle
  • Blötläggning: 8-12 timmar
  • Skörda efter: 4-5 dagar
  • Smak: Frisk och krispig smak

GardenStore tipsar: Alfalfagroddar odlas med fördel i max 5 dagar, helst 4. Detta för att deras svansar inte ska växa ihop i varandra och för att de ska bevara sin koncentrerade näring och friska smak. Under varma sommardagar kan de vara färdiga på bara 3 dagar. Alfalfafrön är de som passar bäst att blanda med andra frön. Rädis-alfa-broccoli är en klassiker! Det går också att blanda alfalfafrön med 10-30% senapsfrön eller 5-10% krassefrön. Odla helst alfalfagroddar i mörker, inte i direkt solljus.

Innehåll
Ekologiska Alfalfafrön från Italien för groddodling (Medicago sativa). Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli
Storlek: 180g.