Mungbönor Sproutly Ekologisk 500g
- Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
- 30 dagars öppet köp
SPECIFIKATIONER
Artikelnummer | SP-114 |
---|---|
EAN | 7350119200185 |
Varumärke | Sproutly |
Ekologiska mungbönor som frön
Mungböngroddar, mest kända under namnet böngroddar, har en krispig och söt smak och är en av de vanligaste groddarna på marknaden. Dessa mungbönor är av högsta kvalitet och är avsedda för att odla som groddar. Jämfört med mungbönor i butik är våra grobarhets-testade och testade för slamonella och e-coli.
Såhär odlar du med mungbönor
Mungbönor odlas som groddar.
Mungbönor passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd som endast gror i 3 dygn. Grodden bör inte bli längre än 3-4 cm.
Groddar
Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.
Skott
Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.
Bladsallad
Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av över lägsta bladparet.
Användningsområden
Mungbönsgroddar fungerar lika bra i salladen som i smoothien!
Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli