Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Kampanj -59%
TILL 11/9
Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Solrosfrön Sproutly Ekologisk 400g

Reducerat pris 19 kr
Ej i lager
46 kr
Du sparar 27 kr
Artikelnummer
SP-118
  • Beställningsvara Skickas normalt inom 5-10 vardagar
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer SP-118
EAN 7350119200222
Varumärke Sproutly

Ekologiska solrosfrön från Italien

 

Solrosskott är ett av de vanligaste skotten att odla och säljs i de flesta matbutikerna. De har en lätt nötig smak och passar till det mesta. Det svarta skalet trillar av när skotten är färdiga, men somliga får man pilla av för hand. Kvaliteten på fröna är väldigt essentiellt när det gäller odling av solrosskott. Våra solrosfrön är certifierade som “frön för grodd och skottodling”

Såhär odlar du med solrosfrön
Solrosfrön odlas som skott och går att odla både i jord och utan jord.

Groddar
Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott
Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

Bladsallad
Bladsallad är skott som odlats i jord och utvecklat fler och större blad som t.ex. ruccola, mangold, olika sorters kryddor och babyspenat. För att detta ska kunna ske behövs solljus eller växtbelysning. Bladsallad klipps av över lägsta bladparet.

Användningsområden
Solrosskott passar till det allra mesta. I smoothie, på macka, i sallad eller som bas i en pesto.

Fröna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli