Köp på sidan är för tillfället inte tillgängligt då underhåll pågår - Vi ses snart igen!
Kamado Kolgrillar
Kamado kolgrillar är en typ av grill från Japan och kännetecknas av dess äggliknande form. Fördelen med denna typ av grill ligger i äggformen och möjligheten att reglera lufttillförseln och luftutsläppet. Vanligtvis är kamado kolgrillar gjorda av keramik vilket isolerar och reflekterar värmen. De kan även va... Visa mer
Kamado kolgrillar är en typ av grill från Japan och kännetecknas av dess äggliknande form. Fördelen med denna typ av grill ligger i äggformen och möjligheten att reglera lufttillförseln och luftutsläppet. Vanligtvis är kamado kolgrillar gjorda av keramik vilket isolerar och reflekterar värmen. De kan även vara gjorda av stål.
Fördelar med Kamado kolgrillar
Fördelen med en kamado kolgrill är att ingredienser och rätter tillagas jämt och förblir saftiga. När du använder en kamado kolgrill ska du stänga locket efter varje moment. Gör du detta så uppstår en varm luftström som cirkulerar runt det du lagar, vilket påminner om en varmluftsugn.
Kamado är en riktig multigrill där det går att både grilla, baka och röka i. Den är billig i längden då den håller längre än andra grillar och kostar inte lika mycket under varje användning. Använder du till exempel träkol går det att tända upp samma kol på nytt flera gånger. På så sätt spar du pengar i längden.
När du ska tända din Kamado grill är det viktigt att du gör det på rätt sätt. Använd aldrig tändvätskor, det sätter sig i keramiken och ger en bismak och kan i värsta fall leda till att keramiken spricker. Du ska heller inte använda bricketter då dessa innehåller tillsatser. Använd alltid kvalitativt kol och tänkuber för att tända grillen.
Det krävs ingen avancerad rengöring för att få bort kolrester från kamado kolgrillen. Du behöver bara hetta upp den till åtminstone 260 grader i cirka 30 minuter för att eventuella mat och kolrester ska förbrännas. Låt den sedan svalna en stund innan du gör ett sista ryck med en borste för att borsta bort de sista kolresterna från galler och värmedeflektorn. Undvik vatten och rengöringsmedel på insidan av grillen.