När man grillar är det viktigt att hålla koll på temperaturen för att få bästa resultat. Olika maträtter kräver olika temperatur. Använder man sig av en grilltermometer kan man se till att det alltid blir rätt.
Vi har ett urval av olika typer av grilltermometrar, bl.a. analoga modeller (t.ex. Minitermometrar Broil King), digitala modeller med snabbavläsni... Visa mer
När man grillar är det viktigt att hålla koll på temperaturen för att få bästa resultat. Olika maträtter kräver olika temperatur. Använder man sig av en grilltermometer kan man se till att det alltid blir rätt.
Vi har ett urval av olika typer av grilltermometrar, bl.a. analoga modeller (t.ex. Minitermometrar Broil King), digitala modeller med snabbavläsning (t.ex. Digitaltermometer Weber med Snabbavläsning) och modeller som används tillsammans med en app (t.ex. Termometer Weber iGrill 3). Olika modeller har olika funktioner, exempelvis möjligheten att välja en önskad temperatur vid vilken termometern avger en signal.
En grilltermometares sond ska alltid stickas in i det tjockaste stället i köttet. Undvik att sticka in sonden intill eventuella ben. Det är viktigt att komma ihåg att det är innertemperaturen i köttet som avgör om det är färdiglagat. Tänk också på att temperaturen stiger med 3–5°C efter att köttet tagits av grillen. Låt köttet vila ett par minuter efter att du tagit det av grillen så att temperaturen jämnar ut sig.
Här kan du kontrollera vilken innertemperatur som gäller för det kött du tänker grilla.