Se vår stora lagerrensningskampanj och vår black weekend-rea här

GardenStore bygger en ny e-handel och köp kan därför inte genomföras just nu. Välkommen tillbaka våren 2024!

Billigast på prisjakt Billigast på PriceRunner

Kamado Grill Kamado SUMO Midi Grön inkl. sidobord + överdrag + grillborste + pizzasten

11 341 kr
Ej i lager
Artikelnummer
102102P
  • Beställningsvara Skickas normalt inom under v.41
  • 30 dagars öppet köp

SPECIFIKATIONER

Mer information:
Artikelnummer 102102P
Vikt 85.500000
EAN 7350097200085
Varumärke Kamado SUMO
Bredd 55 / 130 cm
Höjd 121 cm
Material Rostfritt Stål, Gjutjärn, Keramik, Teak
Färg Grön
Grillyta/Tillagningsyta 47 cm
Typ av grill Kamadogrill
Serie Kamado Grill Kamado Sumo Midi, Kamado Sumo Johan Jureskog
Storlek Kamado Grill Medium
Viktiga egenskaper Med sidobord, Med handtag, Kompletta paket, Med ben, Med Rök, Med Tillbehörspaket

Bästsäljaren Kamado SUMO Midi 21″ - Behändig storlek för grillentusiasten

Vår mest populära modell, utformad att klara av grillkvällar för upp till 10 personer. Ett utmärkt val för hemmagrillaren som vill ha en kvalitetsgrill på verandan, uteplatsen eller sommarstugan.

  • Tjock keramiklager med hög isoleringsförmåga
  • Når extremt höga temperaturer och förbrukar mindre kol
  • Tillagning i flera nivåer - ger en mångsidig grillupplevelse.
  • Otroligt mångsidig grill med oänliga möjligheter

Hög kvalitet

Moderna Kamado grillar görs numera av en mängd olika material som värmebeständig keramik och andra eldfasta material, traditionell terrakotta, och en blandning av Portlandcement och krossad lavasten. Kamadons ytbehandling kan också variera från högblank keramisk glasyr, färg, eller keramiska plattor. Modern keramik och brandsäkra material skyddar grillen från sprickbildning som tidigare kunde vara vanligt. Förutom det yttre skalet i keramik finns det också en keramisk eller rostfri behållare för träkol inuti enheten. Det finns en öppning i den undre delen av kamadon för tilluft, och en reglerbar frånluftsventil i toppen av locket. Temperaturen regleras genom att justera dessa två ventiler. Som tillagningsytor för maten används ett eller flera galler upphängda över elden.

Optimal isolering

Kamadogrillen kan producera både väldigt höga och låga temperaturer, och den passar därför utmärkt till både pizzabakning och rökning. Isoleringen ger ett mört och saftigt kött eftersom det inte behöver högt luftflöde som gör köttet torrt. Kamadogrillen är designad i Sverige och passar utmärkt i den skandinaviska klimatet, vilket gör att du kan grilla året om. Den perfekta isoleringen skapas tack vare de kraftiga väggarna av keramik och det betyder även att du endast behöver lite träkol för att tända grillen. När den är tänd ska spjället i grillen botten öppnas helt, därefter stänger du det gradvis till du uppnår en perfekt temperatur. 

Enkel start

Skorstenständaren gör det möjligt att få en stor mängd kol brinner jämnt, om du vill nå en mycket hög temperatur snabbt, då är det en bra lösning för dig. Naturligtvis kan tidningar ersättas med en enda lättare kub till exempel, vilket är mycket billigt och giftfritt (det brinner under lång tid).

Steg 1– Placera några gamla tidningar på botten av skorstenständaren, lägg sedan i så mycket kol som du behöver. Sätt ett annat pappersark eller lättare kuber under skorstenen och sätta den i brand (dessa är naturliga kuber utan giftiga tillsatser och bränna under en lång tid).

Steg 2– Vänta en stund, vanligtvis 10-15 minuter, och när de flesta av kol blir täckt med grå beläggning, betyder det att träkol är nu klar och du kan flytta den till brandboxen i kamado.

Steg 3– Stäng sedan locket på grillen och manipulera luftventilerna i enlighet med detta för att nå önskad temperatur.

Tändning med elektrisk tändgaffel går minst lika bra. Lägg den då mitt i kolen, vänta 15 minuter, grilla.

Autentisk grillsmak

Vanligtvis värms en Kamado grill av kol (även om det gjorts försök med gaseldade eller elektriska Kamado-liknande modeller). Ett av syftena med att använda en keramisk konstruktion är att det inte ska finnas några ämnen som förorenar smaken (metallsmak) i den tillagade maten, enligt samma resonemang är träkol det självklara valet för modern Kamado matlagning. Träkol lämnar inte mycket aska, till skillnad från kolbriketter så innehåller de inte några tillsatser som kan förändra eller snedvrida smaken på maten. Träkol framställs på ett miljömässigt hållbart sätt genom användning av rotskott. Viktigast av allt är att mat som tillagats över kol ger en naturlig god arom och smak.

Flexibelt grillgaller

Det flexibla grillgallret med flera nivåer ingår som standard och ger dig mesta möjliga flexibilitet när det gäller matlagning med Kamado SUMO, och erbjuder mer mångsidighet än ett vanligt galler. Systemet består av två halvmåneformade deflektorplattor, två halvmåneformade grillgaller samt en ram i flera nivåer. Dessa komponenter kan sättas ihop och anpassas enligt dina önskemål för att ge din matlagning högsta möjliga flexibilitet och användarvänlighet. Matlagning på flera nivåer möjliggör olika tillagningsmetoder med olika värmezoner i en och samma kamado.

Mångsidig användning

En kamado är väldigt mångsidig. De kan användas till grillning och rökning, för pizzabakning, och för att grädda bröd, med mera. Det är på grund av de värmebevarande egenskaperna hos det keramiska skalet, med temperaturer som når upp till 400 ° C. Med en Kamado grill kan man exakt justera luftflödet och temperaturen, mycket likt en vedeldad ugn, och man kan baka och steka mat på samma sätt som i en vanlig ugn.

Typiskt för en kamadogrill är att de är tillverkade i ett keramiskt material, vilket ger grillen en optimal isolering och effektivitet. Förmågan att kunna hålla både mycket höga och mycket låga temperaturer gör dessa grillar perfekta att grilla och röka i. Köttet blir supermört och väldigt saftigt på grund av att vätskan stannar kvar i köttet när det värms sakta. Eftersom grillen även går att få upp i väldigt höga temperaturer så går det även att baka bröd eller pizza i den.

Denna typ av grill kan användas till mycket då den har tillbehör som gör det enkelt att grilla indirekt men även direkt för att få den goda grillsmaken. Om du vill göra pulled pork eller baka bröd (som kräver jämn värme) är kamadogrillen ett bra val eftersom temperaturen enkelt kan regleras via lufttillförseln. Det går att göra allt från saftiga köttbitar till smakrika brödlimpor. En Kamado grill kan dessutom användas året runt, även i Sverige.

Snabb montering

Monteringen är snabb och enkel. Behöver du hjälp på vägen? Kika gärna då in denna video.

Tips: Läs denna guide för hur du använder din kamado på enklast sätt. Guiden finns även i videoformat.

Specifikationer:

  • Sidobord och handtag i teak
  • Benstativ inklusive heavy duty hjul i rostfritt
  • Flexibelt grillgaller i flera nivåer inklusive 2 st halvmåneformade värmedeflektorer
  • 5 st integrerade krokar för grillverktyg
  • Termometer på ovansidan av locket
  • Toppluftventil i gjutjärn
  • Bottenventil i rostfritt stål med skyddsskärm mot gnistor.
  • Askraka ingår
  • Bredd: 55 cm utan sidobord, 130 cm med sidobord

Tillbehörspaket

  • Kamado SUMO figursytt överdrag med logga
  • Premium grillhandskar i läder
  • Borstfri grillborste med skrapa
  • Pizzasten
  • Grillgallertång
  • Askspade

Garanti

  • Livstidsgaranti på hela den keramiska kroppen
  • 2 års garanti på alla metalldelar inklusive termometern
  • 1 års garanti på packning och träkomponenter